A NASA konferencián figyelmeztette a világot: fel kell készülni egy aszteroida becsapódásra

Az egész bolygó sorsa függhet tőle…

Jim Bridenstein igazgató a Bolygóvédelmi Konferencián tálalt ki.

Szerinte nagyon nagy a baj…

Akármennyire is azt gondoljuk, hogy ez nem egy valós probléma, szembe kell néznünk az ijesztő tényekkel – jelentette ki.

Washington DC-ben tartották azt a Föld védő konferenciát, ahol a durva figyelmeztetések elhangzottak.

“Ezek az események egyáltalán nem ritkák, megtörténnek és megtörténhetnek. Az egyetlen lakhelyünk a Föld, az egyetlen ismert bolygó, ahol élni tudunk, így nagyon fontossá vált felkészülni egy akciótervvel.”

– mondta Bridenstein a május 3-ig tartó összejövetelen.

A katasztrófa gyakorlatilag bármelyik pillanatban bekövetkezhet, és egyes vélemények szerint eddig is Isten kezében voltunk ebben a tekintetben.

Jelenleg nincs komoly és jól kivitelezhető mentőakció vagy terv arra az esetre, ha észrevennénk egy felénk közeledő gyilkos aszteroidát.

A szakemberek arról is beszéltek, hogy folyamatosan modellezik az ilyen eseményeket, és próbálnak megoldásokat találni, ha valós helyzet állna elő.

És ez nem is olyan elképzelhetetlen, hiszen 2013-ban az oroszországi Chelyabinsk városnál lépett a légkörünkbe egy kis meteor, ami szétesett és a robbanása több ezer épületben kárt is okozott, illetve 1500 ember megsérült.

Ugyan ezen a napon a Duende aszteroida is a Föld mellett haladt el, és épp csak kikerülte. Ez az aszteroida legközelebb 2123-ban érkezik majd hozzánk.

Hasonló események azonban sűrűbben történnek, az elmúlt 100 évben például háromszor.

A szakértők szerint az a legriasztóbb tény, hogy az égbolt jelenleg alig néhány százalékát tudja a NASA megfigyelni folyamatosan az erődorrásaiból.

Ez pedig azt jelenti, hogy akár már holnap előbukkanhatna az űr sötétjéből egy aszteroida, mely néhány napon, órán belül becsapódik…

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.