8 általánossal műtött az orvos: 1 évig rengeteg ember életét kockáztatta!

A férfit nemrég fogták el a magyar határ közelében! Botrányos dolgok derültek ki, csoda, hogy senki sem halt meg a kezei között…

A férfi története teljesen felborzolta a kedélyeket az egészségügyi minisztériumban és az orvosi kamaránál is.

Az Arad megyei határőrség közleményben tudatta, hogy szerda reggel 6 órakor a kürtösi határátkelőnél egy Bukarestből-Budapestre tartó gyorsvonaton fogták el az olasz állampolgárságú Matteo Politit, akiről korábban kiderült, hogy romániai magánkórházakban végzett sebészi beavatkozásokat annak ellenére, hogy valójában csak nyolc általánossal rendelkezik és eredeti szakmája szerint parkolóőr – adott hírt róla a Transindex.ro portál.

Az áldoktor hamis koszovói és amerikai diplomával rendelkező, a veronai egyetemen oktató, brit plasztikai sebésznek adta ki magát Romániában.

A Libertatea újság szerint az olasz Matteo Politi orvosi tréning nélkül, tavaly március óta 10 operációt végzett el 4 bukaresti magánkórházban, név szerint az Euromedical, a Prestige, az MH Medical Group és a Monza klinikákon, mielőtt a napokban lelepleződött. Szerencsére senki nem halt bele a műtétekbe.

Matteo Politi már volt elítélve hasonló eset miatt Olaszországban, ott ugyanis egy ismert kardiológus személyi adatait lopta el. A csaló több mint egy éve érkezett Romániába, ahol orvosnak adta ki magát, a “Matty Mode” nevet használva, miközben a középiskolát sem fejezte be soha.

A férfi még egy, azóta megszüntetett Facebook oldalt is készített magának, ahol fotókat osztott meg magáról és áldozatairól operáció közben.

A csaló akkor lett gyanús, amikor a mellette dolgozó asszisztensek felfigyeltek arra, hogy nehézkesen tudja felvenni a gumikesztyűjét, és nem mosakszik be rendesen a műtétek előtt.

Értesítették az orvosi kamarát és a rendőrséget is, de az olasz áldoktor időközben megpróbálta elhagyni Romániát.

A Libertatea szerint Politi hamis dokumentumokkal, diplomával és önéletrajzzal igazolta magát.

Ezek szerint ő az amerikai Johns Hopkins orvosi egyetemen végzett és a UPMC Presbyterian Shadyside kórházban volt gyakorlaton. Matteo Politi önéletrajza szerint plasztikai sebészként dolgozott az Egyesült Királyságban, Olaszországban és Spanyolországban.

Hab a tortán, hogy volt képe beírni, hogy Veronában még plasztikai sebészek továbbképzésén is oktatott nemzetközi hírű tanárként.

A férfi azt állította, hogy rendelkezik az orvosi kamara és a román egészségügyi minisztérium engedélyeivel, amelyet a kamara leterheltsége miatt még nem tudtak kiállítani részére.

A Libertatea szerint Politi kijátszotta a rendszert. Hamis orvosi diplomát mutatott fel a koszovói Pristina városából, és ezzel kapott engedélyt orvosi tevékenységre Bukarestben a minisztériumtól, amelyhez kellett volna az orvosi kamara jóváhagyása is, de arra hivatkozott, hogy ezt hamarosan beszerzi, és addig is a klinikák engedték őt dolgozni.

A férfi története teljesen felborzolta a kedélyeket az egészségügyi minisztériumban és az orvosi kamaránál is.

Az orvosi kamara csupán annyit nyilatkozott a Digi24 csatornának, hogy vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben, valamint azt is ki szeretnék deríteni, hogy más orvosok is érintettek lehetnek-e hasonló ügyekben.

Az ügyben megszólalt Sorina Pintea egészségügyi miniszter is, aki a sajtóból értesült az esetről. Az egészségügyi miniszter szerint egyelőre úgy tűnik, hogy a férfi alkalmazása illegálisan történt, de még meg kell vizsgálják az esetet.

Forrás: Bors

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.