5 megfontolandó dolog, amit a magyaroknak üzennek az étkezéssel kapcsolatban!

Szerintetek van benne valami? Sokkolnak az adatok.

Az elhízás hazánkban népbetegségnek számít, hiszen Európában a magyarok a legelhízottabb nemzet.

A 15 év feletti kiskamaszok 30%-ra elmondható, hogy súlyos étkezési problémáik vannak – írta a Femina.

A Magyar Elhízástudományi Társaság – MET – egy ötpontos ajánlást fogalmazott meg, amit mindenkinek be kellene tartania ahhoz, hogy az életmódja helyes legyen.

Íme az 5 pont:

  • Étkezz változatosan, de felezd le a fő- és kisétkezések adagját! Minden étkezés tartalmazzon friss zöldségből, gyümölcsből készült ételt, és figyelj a folyadékfogyasztásra!
  • Fokozatosan növeld a mozgásaktivitásod: ajánlott a legegyszerűbb mozgásforma, a gyaloglás, ennek napi adagja néhány percről 60 percre vagy 10 ezer lépésre növelendő.
  • Aludj lehetőleg hét-nyolc órát, ebből lehetőleg éjfél előtt két órát, nem túlfűtött, kiszellőztetett helyiségben, lefekvés előtt két órával pedig már ne egyél, és ne sportolj.
  • A stresszoldást lehetőleg aktív szabadidős programokkal, sporttal, kirándulással, tánccal, kulturális tevékenységgel biztosítsd.
  • Életmódod legyen napi és heti ritmust követő, dohányfüstmentes, és csökkentsd az alkoholfogyasztást. Csak a legszükségesebb vegyszereket, kozmetikumokat használd a háztartásban, és csak a kezelőorvosod által előírt gyógyszereket, illetve táplálék-kiegészítőket szedd!

Hogyha ezeket mindenki betartja, sokkal kevesebb a valószínűsége annak, hogy az elhízás, mint súlyos kockázatokkal járó probléma bekövetkezzen.

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.