114 ezer áldozat Németországban, akár fél millió világszerte: ENNYI gyereket molesztáltak a Vatikán “égisze” alatt!

Botrányos ügyek tárultak fel a világ minden kontinensén. Az egyház legnagyobb bűnügyi botránya kerekedhet ki belőle. Hívek milliói fordulhatnak el tőlük…

114 EZER ÁLDOZAT!

Ennyi az a gyermek, akiket a papok bizonyos módon abuzáltak. Ezek mind hatósági eljárások, nyomozások és feltárások során napvilágot látott számítások alapján közzétett információk.

AMi még borzalmasabb, hogy ez az adat CSAK Németországra vonatkozik.

Világszerte akár fél millió is lehet ez a szám…

Az evangélikus egyház éppen olyan súlyosan érintett, mint a katolikus.

Harmincszor több gyerek válhatott a katolikus és az evangélikus egyház pedofil papjainak áldozatává, az érintettek száma elérheti a 114 ezret

– írta meg az Ulmi Egyetem reprezentatív kutatása alapján a Die Welt.

A felmérésből az is kiderült, hogy az evangélikus egyház éppen olyan súlyosan érintett a fiatalkorúakkal szemben elkövetett szexuális visszaélésekben, mint a katolikus egyház, aminek pedofil-ügyeiről korábban számos cikk született.

A lap emlékeztet: amikor tavaly ősszel kiszivárgott egy, a német püspökség megbízásából készült, az egyház tagjainak kiskorúakkal szemben elkövetett szexuális bántalmazásait vizsgál jelentés, az akkor feltárt 3677 eset óriási visszhangot váltott ki.

A kutatók az utóbbi 70 éves időszakra vonatkozóan 1670 pedofil pap bűneit taglalták jelentésükben, amely a közvéleményben és a katolikus egyházban is komoly sokkot váltott ki.

A Welt cikke szerint a felháborodás még nagyobb lehet, mert egy nemzetközi szaklap, a Journal of Child Sexual Abuse lehozta az Ulmi Egyetem reoprezentatív kutatását, amelyben már nem csak a katolikus, hanem az evangélikus papok visszaélései a napvilágra kerültek.

Az Ulmi Egyetem Gyermek- és Serdülőkorvoslásának vezetője, Jörg Feger az egész ország népességére vonatkoztatható vizsgálata szerint a katolikus egyház papjai és az evangélikus egyház lelkészei, illetve az ő munkatársaik mintegy 114 ezer fiatalkorúval szemben követtek el sz4xuális visszaélést.

Sokak szerint világszerte egyre több ehhez hasonló hullám kerül napvilágra, valósággal özönlenek a bejelentések.

Ez akár az egyház legnagyobb hitéleti és erkölcsi válságát is eredményezheti

– állítják a szakértők.

Soha nem állt még ennyire ingatag lábakon a bizalom a papokkal és egyházi személyekkel kapcsolatban.

Ezt erodálhatja még tovább, ha újabb csontvázak hullanak majd ki abból a bizonyos szekrényből..

Facebook Hozzászólások
cms

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.